ZEMĚPLOCHA - ČAROPRÁVNOST

12.07.2023 18:05

V horách Beraní hlavy byl objeven velmi talentovaný mladík, jenž se měl stát studentem Neviditelné univerzity. Tak se i stalo a Simon absolvoval dlouhou cestu do města Ankh-Morpork. Krátce poté je jeho duše uvězněna ve světě Podzemních rozměrů, kde je cílem jejich příšerných obyvatel. Na pomoc mu přispěchá mladá dívka Eskarina Kovářová, s kterou se seznámil po cestě do učení k ostatním mágům. Na konec dobro vítězí nad zlem a Simon je zachráněn.Zpět na přehled postav

 

 

ČAROPRÁVNOST - podrobnější obsah:

Mág Podomní Kšaft ví, že brzy zemře. Proto cestuje na místo, kde se má narodit osmý syn osmého syna, neboť takoví synové se stávají mágy. (Na Zeměploše je osmička magické a okultní číslo.) Kšaft mu proto chce předat svou magickou hůl jako svému nástupci.

Narozené dítě je však dívka - Eskarína. Protože si toho Kšaft všimne příliš pozdě, hůl je již definitivně předána.

Jak Eskarína roste, začínají se u ní projevovat různé nevysvětlitelné schopnosti. Místní čarodějka, Bábi Zlopočasná, s ní proto cestuje na Neviditelnou univerzitu v Ankh-Morporku. Dívka-mág je však v univerzitních kruzích něco neslýchaného.

Eskarína je při prvním pokusu dostat se na univerzitu neúspěšná, Bábi jí ale nakonec místo na NU najde - Esk pracuje jako služebná. Sleduje přitom vzestup mladého mága Simona, kterého potkala cestou do Ankh-Morporku. Simon je mág schopný vytvářet nová, silná kouzla. Ta však otevřou bránu do temných a neprozkoumaných oblastí mnohovesmíru.

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět