SOUDNÉ SESTRY a ostatní čarodějky

14.07.2023 16:40

V království Lancre bojují za správného krále tři věhlasné čarodějky (SOUDNÉ SESTRY):

 

Bábi Zlopočasná

je čarodějka, členka Lancreského společenství čarodějek. Obléká se pouze do černého oblečení, na hlavě jí sedí vysoký, špičatý klobouk, jenž je symbolem každé čarodějky. Je hubená a nepříliš vysoká, ale díky své autoritě a síle osobnosti se zdá vyšší.
Má stále vlastní zuby, nemá žádnou bradavici a její kůže je perfektní.
Jako čarodějka je velmi silná. Bábi se řadí k dobrým čarodějkám. Stoupenkyně tzv. hlavologie používá magii co nejméně. Její filozofií je, že lidem se nemá dávat to, co chtějí, ale to, co skutečně potřebují. Specialitou Bábi Zlopočasné je kouzlo Zapůjčení. Přestože se Bábi nevěnuje výchově nových čarodějek, několika z nich poskytla čas od času nějakou tu radu – Eskaríně Kovářové, Magrátě Česnekové, Anežce Nulíčkové a Toničce Bolavé.
Povahově Bábi není zrovna moc příjemná, ale je rozhodně respektovaná. Nic ji tolik neuspokojí, jako když může být proti. Zatímco ke Stařence Oggové, její společnici, chodí lidé, když něco potřebují, k Bábi Zlopočasné chodí, když jim nic jiného nezbývá. Jenom umírňující vliv Stařenky Oggové dělá z Bábi snesitelnou čarodějku. Bábi dělá to, co dělat musí a Stařenka za ni ošetřuje raněné. Bábi nemá ráda halasnou a na odiv stavěnou magii a Silvera, kocoura Stařenky Oggové.

 

Magráta Česneková

je čarodějka z hor Beraní hlavy, královna Lancre. Nikdy nebyla předurčena být čarodějkou, žádná pořádná čarodějnice přece nevěří na všechny ty okultní nesmysly, ale Magráta si na nich zakládá. Je velmi citlivá a hodná. Vyzná se v bylinkách. Je mladá, hodně pohublá, téměř plochá. Má světlé vlasy, které nikdy nedrží tvar. Nenosí černou, ani špičatý čarodějnický klobouk. Zamilovala se do šaška Verence.

 

Stařenka Oggová 

je čarodějka, také členka Lancreského společenství čarodějek. Zná "celé Lancre", většině tamních lidí asistovala u zrození a pomáhala při poslední hodince.
Stařenka byla třikrát vdaná, má patnáct dětí. Bydlí v novém domě v centru města Lancre. Všechny prostory v domě jsou zaplněny věcmi a památečními předměty, kterými byla obdarována. Má perfektně zásobený bar. Kouří dýmku. Stařenka žije sama, protože potřebuje sebevědomí a nezávislost. Její nejbližší přítelkyní je Bábi Zlopočasná, ke které je velmi loajální.
Stařenka je veselá a dobrosrdečná, neláme si hlavu s čarodějnými postupy. To však nijak nesnižuje její výborné čarodějnické schopností. Lidé jí velmi respektují. Dokáže se všude cítit jako doma a ve všem najít něco pozitivního. Miluje zábavu a hry. Ráda pije alkohol. Obléká se zpravidla do černého, jak se na čarodějku sluší, ale nebrání se výstřednostem, Ráda hraje hazardní hry, ale nedokáže odhalit falešné hráče.
Má obávaného kocoura Silvera. S Bábi Zlopočasnou se kocour upřímně nenávidí. Stařenka ho stále před sebou vidí jako malé roztomilé koťátko.

 

 

OSTATNÍ ČARODĚJKY na Zeměploše:

 

Anežka Nulíčková
(Perdita)

Nejprve mladá dívka z okolí městečka Lancre, která patřila do party zdejších takyčarodějek. Její druhé Já je průbojná Perdita. Později se Anežka jako operní diva vydala do Ankh-Morporku, kde díky svým výborným hlasovým schopnostem našla uplatnění v městské Opeře. Když musela naši známou trojici čarodějek ve složení panna-matka-stařena opustit Magráta Česneková kvůli královským a mateřským povinnostem, usoudila Stařenka Oggová, že Anežka by mohla být tou pravou náhradou. Vydaly se proto pro ni do Ankh-Morporku.

Anežka prokázala své schopnosti v boji proti upírům a stala se z ní opravdová čarodějka.

 

Tonička Bolavá
(Toinetké, Tóny, Marie Antoaneta Bolavá)

Tonička je nejmladší z čarodějek Zeměplochy. Navzdory tomu, že vyrostla na Křídě, je velmi dobrou čarodějkou. Po babičce Bolavé zdědila její schopnosti, přestože křídové podloží kraje je pro magii velmi nevhodné. Tonička je nadána bystrou myslí a silnou hlavologií. Má hnědé vlasy i oči. Nerada se obléká do černého. 

—————

Zpět